Diposkan pada Info Terbaru, Puisi_ku, Tulisan_ku

Jaman Tuo

Saiki jamane wes jaman tuo.
Akeh wong podho nyalai kodrat lan
seneng gawe duso. 
Ora peduli karo kabecikan sing pantes,
Mergo uripe ora beres.

Sak podho-podho akeh wong sing ora tentrem.
Rino wengi mung mburu donya,
Nganti lali karo agomo.
Mulane angel dituntun lan ditoto.

Yo, sithik-sithik pancen ora kroso,
Ning suwe-suwe dadi cetho.
Mergo wis kulino saben dino,
Duso kadhang-kadhang ora kroso.

Ngelingono yen wes loro ora biso opo-opo.
Ngelingono yen wes mati ora biso bali.
Mumpung isih longgar, ngibadahe kanthi sabar.
Mumpung isih waras, ngibadahe kanthi ikhlas.

Mulo iku, timbang mbesuk siro nompo azab,
Enggal-enggal podho tobat.
Mumpung durung telat,
Ayo sing podho eling ben ora kuwalat.

Harunata-Ra

Iklan

Penulis:

Saya orangnya apa adanya... dan untuk lebih jelasnya silahkan baca di halaman "Tentang_ku" pada blog ini.

14 tanggapan untuk “Jaman Tuo

    1. Alhamdulillah kabare kulo sae mawon mbak.. Jenengan pripun?

      Nggih mbak sami2.. Mugi ttp bermanfaat.. 😊 🙏

      Lagi kepengen aja sih mbak.. Mengingat bahasa Jawa lebih bisa mengungkapkan apa yg kini makin terlihat, terdengar dan terasa oleh saya.. 😊

    1. Hapunten abdi teu tiasa masihan tarjamahanna ya teh Nuriska Fahmiany.. Ngahampura nyak.. 🙏 😊

      Tapi sebenarnya bait2 kalimat di atas gak terlalu sulit kok teh, karena bahasa yg dipakai juga bukan yg kromo inggil (bahasa Jawa yg paling halus) kok.. 😊

    1. Kabare kulo sae mawon mas Ajar Wedhatama, lah sampeyan pripun?

      Nuwun utk doanya, gitu juga untuk masnya.. 😊🙏

Tinggalkan Balasan ke Asyifa Batalkan balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s