Jaman Tuo

Posted on

Saiki jamane wes jaman tuo.
Akeh wong podho nyalai kodrat lan
seneng gawe duso. 
Ora peduli karo kabecikan sing pantes,
Mergo uripe ora beres.

Sak podho-podho akeh wong sing ora tentrem.
Rino wengi mung mburu donya,
Nganti lali karo agomo.
Mulane angel dituntun lan ditoto.

Yo, sithik-sithik pancen ora kroso,
Ning suwe-suwe dadi cetho.
Mergo wis kulino saben dino,
Duso kadhang-kadhang ora kroso.

Ngelingono yen wes loro ora biso opo-opo.
Ngelingono yen wes mati ora biso bali.
Mumpung isih longgar, ngibadahe kanthi sabar.
Mumpung isih waras, ngibadahe kanthi ikhlas.

Mulo iku, timbang mbesuk siro nompo azab,
Enggal-enggal podho tobat.
Mumpung durung telat,
Ayo sing podho eling ben ora kuwalat.

Harunata-Ra

Iklan

14 respons untuk ‘Jaman Tuo

    Asyifa wahida said:
    Desember 13, 2018 pukul 9:52 am

    alhamdulillahi rabbil alamiin,
    Yg ditunggu2 akhirnya kelihatan jg

    Tumben mas ngagem bahasa jawi sedanten

    Matur suwun nasehat2e mas
    Pripun kabare panjenengan ???

      Harunata-Ra responded:
      Desember 13, 2018 pukul 2:25 pm

      Alhamdulillah kabare kulo sae mawon mbak.. Jenengan pripun?

      Nggih mbak sami2.. Mugi ttp bermanfaat.. 😊 🙏

      Lagi kepengen aja sih mbak.. Mengingat bahasa Jawa lebih bisa mengungkapkan apa yg kini makin terlihat, terdengar dan terasa oleh saya.. 😊

        Asyifa wahida said:
        Desember 14, 2018 pukul 7:42 am

        Syukur alhamdulillah nek ngoten mas,
        Alhamdulillah kulo sae lan sehat mas
        Enggih mas sellu dn pasti bermanfaat kagem kulo

        Oo ongoten enggih mas ,

        Harunata-Ra responded:
        Desember 16, 2018 pukul 9:08 am

        Syukurlah kalo sehat.. Semoga ttp begitu.. 🙏 😊

        Ya kira2 begitu mbak.. Hehe.. 😊

    Nuriska Fahmiany said:
    Desember 13, 2018 pukul 3:29 pm

    Teu ngartos abdi mah …

      Harunata-Ra responded:
      Desember 14, 2018 pukul 12:49 am

      Hapunten abdi teu tiasa masihan tarjamahanna ya teh Nuriska Fahmiany.. Ngahampura nyak.. 🙏 😊

      Tapi sebenarnya bait2 kalimat di atas gak terlalu sulit kok teh, karena bahasa yg dipakai juga bukan yg kromo inggil (bahasa Jawa yg paling halus) kok.. 😊

    Guntur Satria Putra said:
    Desember 17, 2018 pukul 4:10 am

    sampun nikah mas Harunata-RA ?

      Harunata-Ra responded:
      Desember 18, 2018 pukul 5:34 am

      Dereng mas Guntur..

    Bunga said:
    Desember 22, 2018 pukul 10:54 pm

    Siapa si pemilik teratai putih sejati Mas?

      Harunata-Ra responded:
      Desember 28, 2018 pukul 11:58 pm

      Yg jelas semuanya itu milik Hyang Aruta (Tuhan YME) mbak.. 😊

    Asyifa said:
    Desember 24, 2018 pukul 8:12 am

    Aamiin ya rabbal alamiin… Matur suwun kagem doane mas…
    Nyuwun sewu nembe buka2 hp

      Harunata-Ra responded:
      Desember 29, 2018 pukul 12:09 am

      Waah nyante ajalah mbak, is ok 😊

    ajar wedhatama said:
    Januari 6, 2019 pukul 9:41 pm

    pripun kabare kang? semoga selalu dalam limpahan berkah dan kasihNya

      Harunata-Ra responded:
      Maret 8, 2019 pukul 1:00 am

      Kabare kulo sae mawon mas Ajar Wedhatama, lah sampeyan pripun?

      Nuwun utk doanya, gitu juga untuk masnya.. 😊🙏

Tinggalkan Balasan ke Harunata-Ra Batalkan balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s